Boligprisene vil bare fortsette opp i byene

Boligprisene stiger fordi alle vil bo i sentrum og rentene er rekordlave.

Prisen for å låne penger er lav, og det er mangel på attraktive boliger der folk vil bo. Så lenge det er slik vil boligprisene fortsette å stige.

Et kjapt søk på Finn viser at en 3-roms leiligheter sentralt i Oslo legges ut for 3,5 til 4,0 millioner kroner. Er du derimot villig til å flytte til Lillestrøm, får du tilsvarende leiligheter en million kroner billigere.

 

Dette er kjernen i boligprisveksten: Beliggenhet betyr alt, og mens de store byområdene har prispress, kan du få store eneboliger for samme pris som en liten byleilighet hvis du aksepterer å bo i distriktene.

Ifølge Finansportalen ligger de billigste boliglånene nå på 1,85 prosent effektiv rente på boliglån for unge. Dersom Norges Bank får rett, vil rentene synke litt til, og holde seg lave til utgangen av 2019.

Er det rart at boligkjøperne strekker seg langt og at boligprisene nå er 8,8 prosent høyere enn for ett år siden?

– Boligprisutviklingen i juli har vært sterk, og drevet av en kraftig oppgang til juli å være i spesielt Oslo og Trondheim. I de fleste av landets øvrige regioner er det en nedgang i boligprisene, noe som er normalt for måneden, sier Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

ring oss i dag
90524720

 

1460987427 square facebook1460992593 square google plus1460992605 square linkedin1460992639 youtube v2

landskap

Våre Akkrediteringer

NTF medlem takst og miljmiljfyrtrn takst og miljbvn takst og miljbyggforsk sintefDNV takstmann granito logoTRV